CSU Asesoft întâlneşte, în această seară, la Belgrad, pe Partizan, una dintre cele mai puternice formaţii din baschetul est-european, dar care acum trece printr-o perioadă dificilă. Partizan a rămas în afara Euroligii pentru prima dată în ultimii 10 ani, şi-a vândut mulţi dintre jucătorii valoroşi şi nu are nicio victorie în cele patru meciuri disputate până acum în EuroCup.

Logic, antrenorul Vladimir Arnautovic cunoaşte la perfecţie baschetul din Serbia. Ştie că şi în actualele condiţii, CSU Asesoft nu-şi poate rezerva statutul de favorită în confruntarea cu Partizan. Iar campionii vor trata meciul ca atare.

“Nimeni nu poate porni din postura de favorit pe terenul lui Partizan, o grupare care an de an dă baschetbalişti de naţională în lotul Serbiei şi vinde pe bani frumoşi în alte campionate puternice din Europa. Belgrădenii traversează un moment dificil, cu 4 înfrângeri în primele 4 etape din EuroCup, astfel încât partida cu noi devine una de totul sau nimic pentru gazde. Atmosfera cu siguranţa ne va motiva, întrucât să joci în prezenţa unor asemenea suporteri îndrăgostiţi de culorile clubului, într-o mare de alb şi negru, nu are cum să nu îţi ofere un sentiment special”, a declarat tehnicianul campionilor.

 “Venim cu un mare respect faţă de traditia celor de la Partizan, dar in acelaşi timp venim hotărâţi să facem un joc bun şi să ne întoarcem victorioşi acasă. Suntem conştienţi că nu va fi uşor, dar lucrurile frumoase se obţin greu, asa că suntem nerabdători să jucăm în faţa suporterilor minunaţi ai celor de la Partizan, despre care am auzit numai lucruri bune”, spune şi fundaşul Levente Szijarto, conform csuasesoft.ro.

Programul etapei a 5-a în grupa E:

Banvit Bandirma – Krasnye Oktyabr (ora 19:30)
Hapoel Ierusalim – Lietuvos Rytas (ora 20:30)
Partizan Belgrad – CSU Asesoft (ora 19:00)