Rezultatul statisticii prezentate de soccerway.com nu sunt deloc surprizătoare pentru fanii Petrolului. Gruparea ploieşteană a adus cei mai mulţi spectatori la stadion în meciurile jucate în această ediţie de campionat. Atenţie, însă! Chiar dacă este pe prima poziţie în privinţa mediei de spectatori în acest sezon, Petrolul a avut handicapul de a avea peluzele sau doar anumite sectoare din stadion închise, ceea ce a redus numărul fanilor care ar fi putu veni la meciurile jucate pe Ilie Oană.

Din acest punct de vedere, însă, Petrolul reliefează cel mai bine ideea de comunitate, ploieştenii punând, cu adevărat, preţ pe echipa care le reprezintă comunitatea, nu pe echipe din alte oraşe.

Petrolul este mândria ploieştenilor şi acest lucru se vede, în mod evident, şi din clasamentul prezenţei suporterilor în acest sezon.

De salutat este şi prezenţa Craiovei pe locul secund, plasarea acestor formaţii într-un astfel de top evidenţiind faptul că suporterii de fotbal apreciază cu adevărat echipele de tradiţie, adevărate, nu apărute din „combinaţii”.

Marea campioană fabricată a fotbalului românesc, Steaua, este abia pe poziţia a patra în acest top, cu menţiunea că la meciurile jucate acasă Petrolul a adus de două ori mai mulţi fani în tribune, în ciuda faptului că are stadionul mai mic!

Este relevant şi acest lucru, pentru a puncta diferenţa între suporterii adevăraţi, care-şi susţin echipa din convingere şi din suflet, faţă de ceilalţi, care aleg să susţină echipe doar pe Facebook sau doar pentru a fi „cu turma”. De oi, normal!

foto: prosport