Pe vechiul Ilie Oană , tribunele sunt arhipline. Este etapa a noua a primei divizii iar la Ploieşti vine Steaua. E singurul meci care se joacă sâmbăta ( restul etapei se desfăşoară a doua zi ) fiindcă bucureştenii pleacă în Spania pentru meciul cu Gijon din Cupa UEFA.

În plus, Petrolul a avut un start excelent, ocupând locul al treilea după victorii atât acasă cât şi la Constanţa şi în Regie. Ştiam că repriza a doua va fi transmisă INTEGRAL la Radio România Actualităţi de către Teoharie Coca Cosma, la acel moment nimeni altul decât directorul general adjunct al instituţiei.

Îl întâmpin în curtea interioară a stadionului şi am o mare surpriză: mă anunţă că vom comenta împreună. Meciul începe, Petrolul domina, iar la încheierea primului sfert de oră tribunele explodează : Costel Lazăr prinde un lob perfect şi deschide scorul.

Steaua se avântă în atac şi, de la vreo 35 de metri, Panduru lansează o torpilă care aduce egalarea. Este 1-1 la pauză, iar cei doi crainici radio se pregătesc să intre în emisie. Repriza secundă este la fel de alertă, se joacă pe contre, comentariul radiofonic este şi el în nota derulării ostilităţilor şi toată lumea se gândeşte că duelul se va încheia nedecis. Mai puţin micuţul Greaca, neuitata extrema dreaptă a galben-albastrilor, care centrează perfect, facilitându-i lui Dobrea (vi-l mai amintiţi ?) o lovitură de cap ce-i aduce pe suporteri în delir.

Strig GOOOOOL ca Ilie Dobre, făcându-l pe Teoharie Coca Cozma să zâmbească, şi savurez VICTORIA. Adusă de un jucător despre care se ştia că de luni URMA SĂ FIE ÎNCORPORAT. Prin urmare, un ziar central avea să titreze RECRUTUL DOBREA ÎNVINGE STEAUA !

Oare cine va fi, duminică seara, NAŞUL BUCUREŞTENILOR ?