Răzvan Lucescu a declarat că aşteaptă cu mult optimism meciul din urbea lui Brâncuşi. Din punct de vedere statistic, are toate motivele. În ultimele patru dueluri cu Pandurii, galben-albaştrii au obţinut trei victorii, iar un meci s-a încheiat nedecis. Lângă Poarta Sărutului, ploieştenii s-au impus cu 3-1 acum doi ani şi cu 1-0 în campionatul trecut. Pe Ilie Oană, lupii i-au zdrobit pe gorjeni cu 4-0 şi au ratat victoria în august 2013, când, în ultimul minut de joc, Gicu Grozav a avut nefasta idee a unei scăriţe în momentul executării penaltiului acordat cu mare întârziere de centralul Istvan Kovacs. Şi aşa, meciul s-a încheiat cu doar 1-1.

Să menţionăm, de asemeni, că în acest debut de campionat, Petrolul a câştigat tot în deplasare ( 1-0 la Braşov, 5-1 la Iaşi şi 2-0 la Craiova ), în timp ce gorjenii n-au cunoscut acasă gustul victoriei. Au remizat cu CFR (0-0) şi Viitorul (1-1) şi au pierdut cu Ceahlăul (0-1). Şi pentru ca tacâmul să fie complet, putem aprecia că antrenorul Petre Grigoraş suferă de un adevărat complex în fata găzarilor. Ca tehnician al Oţelului, a ratat ocazia de a juca finala Cupei României, în care lupii au triumfat acum un an şi trei luni, iar în ediţia trecută , pe banca ceferiştilor din Gruia, a pierdut lângă sonde cu 3-2. Meciul nu se joacă însă pe albul hârtiei ci pe verdele gazonului. Şi va fi unul extrem de greu. După 0-6 în Ghencea, vom vedea cu câtă ardoare se vor bate Pandurii pentru fiecare balon. Mai ales că victoria de la Mediaş din ultima etapă le-a mai refăcut moralul.

În contrapartidă, la Petrolul nu vor putea evolua cel puţin patru titulari (Pecanha, Geraldo, Teixeira şi Albin ), Hoban şi-a luat rămas bun de la colegi şi suporteri, liniştea atât de necesară cam lipseşte , iar presiunea apasă pe umerii găzarilor, obligaţi să câştige pentru că duminica viitoare, pe Ilie Oană, vine Steaua. Iar visul de a reocupa fotoliul de lider poate şi trebuie să nu fie o himeră. Din toate aceste motive şi multe altele, meciul cu Pandurii reprezintă pentru băieţii noştri un adevărat examen de maturitate. Să sperăm că-l vor lua.

 Şi că, după încă şase zile, privind la celelalte echipe de pe cel mai înalt pisc al clasamentului, să putem încinge în miez de noapte o horă a bucuriei. Mult mai frumoasă decât cea a lui Reghecampf !