Este un semnal de alarmă care trebuie tras acum, în această pauză competiţională, pentru ca lucrurile să se rezolve din timp. În sezonul trecut, Petrolul a plătit un preţ mare punctelor pe care le-a irosit pe teren propriu. Exagerat de multe puncte pierdute acasă, în meciuri încheiate la egalitate, de multe ori cu echipe slabe, au făcut ca ploieştenii să nu aibă o clasare mai bună la finalul competiţiei. Acesta este, deja, un lucru foarte bine cunoscut de către fanii Petrolului.

Odată cu startul noii ediţii de campionat, toate speranţele erau îndreptate spre ideea că s-a rezolvat această problemă şi Petrolul, echipă care vrea titlul, va avea un parcurs aproape perfect pe teren propriu.

Au trecut deja şase etape şi e limpede că nu s-a schimbat mare lucru în stilul de joc al Petrolului, atunci când evoluează pe Ilie Oană.

Acasă, Petrolul a câştigat doar cu FC Botoşani, o partidă atipică, însă, pentru că ploieştenii au marcat încă din primul minut. A remizat cu Rapidul, un rezultat slab, pentru ca apoi să piardă, în circumstanţele ştiute, cu CFR Cluj.

În schimb, în deplasare, Petrolul a câştigat toate cele trei meciuri pe care le-a jucat: 1-0 la Braşov, 5-1 la Iaşi şi 2-0 la Craiova. Petrolul merge ceas în deplasare, dar are, din nou, dificultăţi când joacă acasă.

Nu este o întâmplare, e clar, pentru că şi în Europa League, Petrolul a avut randament mai bun tot în deplasare, acasă obţinând o singură victori, 2-0 cu Flamurtari, şi aceea conturată pe final.

Răzvan Lucescu este clar că trebuie să schimbe ceva în acest sens. Să se axeze, cumva, pe diversificarea atacului poziţional, acesta fiind capitolul la care Petrolul are mari probleme.

Când adversarul nu-i dă spaţiu, Petrolul suferă. Şi echipele din Liga I au învăţat asta.

Dacă vrea să ia titlu, Lucescu trebuie să schimbe ceva. El ştie ce, el este tehnicianul. Dar neputinţa de a desface apărările aglomerate trebuie să dispară, dacă se vrea mai mult.

Sigur, ştie şi el asta, noi doar am constatat că, din păcate, problema persistă. Şi cheia nu este nici la fani, nici la conducere şi nici la ziarişti, ci la Răzvan şi la jucători.