O seară foarte frumoasă la Ploieşti s-a transformat într-una destul de liniştită, doar din cauza unei erori. Una provocată de experienţa superioară a cehilor de la Viktoria Plzen şi cauzată de lipsa de experienţă a unora dintre petrolişti.

Meciul a fost aşa cum se aştepta toată lumea. Unul cu ritm, unul în care cehii au pus probleme reale, aşa cum era de aşteptat, dar şi unul în care Petrolul a contribuit la calitatea jocului. Albin, titularizat în locul lui Mutu, a încercat în primul mitan să aşeze jocul Petrolului, dar acesta a fost parcă prea mult axat pe mingi lungi, aruncate direct spre Tamuz. Chiar şi aşa, Albin a ieşit la rampă, dar şi-a prelungit prea mult mingea, în minutul 15, iar portarul oaspeţilor a blocat. Acelaşi Albin a câştigat apoi un duel aerian, ca multe altele, şi l-a lăsat singur cu portarul pe Tamuz, în finalul reprizei, şutul atacantului petrolist fiind reţinut, în doi timpi, de Kozacik. Mai mult, la ultima fază a primei reprize, Nepomuceno a ratat o ocazie imensă, singur din 6 metri, trimiţând pe lângă poartă.

Plzen nu a stat degeaba pe teren şi a avut trei ocazii importante în prima parte, Pecanha fiind, însă, în formă.

În partea secundă, Petrolul a încercat să comprime spaţiile, ca şi în meciul cu Flamurtari, Mutu a marcat un gol superb (click pe foto pentru a mari imaginea), după o preluare de efect şi un şut la colţul lung, dar nu se terminase. Cehii s-au prăvălit peste poarta lui Pecanha, au avut două ocazii mari în doar 10 minute şi au egalat în minutul 91, după o fază din care doar o echipă fără experienţă poate primi gol. O centrare de pe stânga, de la 30 de metri, a lui Horvath, în spatele liniei de fundaşi centrali şi o reluare a lui Kolar. Că a fost sau nu cu mâna nici nu mai contează. Contează doar că la acea fază, Priso şi Hoban s-au încurcat la mijlocul terenului, iar Gerson l-a scăpat pe Kolar, deşi nu avea voie să o facă. Mai ales că, un minut mai devreme, tot Gerson îl scăpase şi pe Bakos, la o altă ocazie imensă a cehilor. Când pierzi o victorie în prelungiri, e trist. dar nu trebuie să ne minţim, rezultatul e just, cel mai bun om al Petrolului fiind Pecanha.

Experienţa a decis, până la urmă, rezultatul. Experienţa, sau, mai bine spus, lipsa ei, în cazul Petrolului. Experientia docet, spune o maximă!

Şi Petrolul nu are decât de învăţat din astfel de jocuri. Cât despre calificare, mie nu mi se pare că Viktoria Plzen e aceeaşi echipă ca Vitesse, de anul trecut. În sensul că e, evident, mai bună. Şi are acum prima şansă, fără ca asta să însemne că Petrolul e victimă sigură. Doar că va fi nevoie de un meci perfect pentru calificare. Şi perfect e cam mult, nu?