Petrolul Ploieşti a plecat spre Albania cu o cursă charter şi a ajuns la Tirana după două ore de zbor. De aici, petroliştii au fost preluaţi de un autocar, pentru a fi transportaţi la Vlore. După alte trei ore de mers, lupii au ajuns în oraşul care va găzdui meciul de mâine, dintre Flamurtari şi Petrolul. Oraşul este unul care defineşte absolut ideea de contrast. Lume săracă, lângă mahări, litoral lângă munţi, gunoi lângă tot felul de construcţii moderne, multe dintre ele neterminate. Dar, despre oraş şi despre cât de mult poţi aprecia România ajungând în Albania, într-un alt material.

Petrolul a venit la Vlore să joace fotbal şi să obţină calificarea în turul al treilea preliminar. Aş fi vrut să detaliez declaraţiile lui Răzvan Lucescu şi ale lui Geraldo, despre meci, dar ideea transmisă de ei a fost una simplă, care să împingă la eficienţă: să marcăm şi să fim responsabili în apărare.

Răzvan Lucescu nu a pierdut niciodată o calificare după ce echipa antrenată de el a câştigat cu 2-0, iar Flamurtari nu a întors niciodată o calificare atunci când a pierdut primul meci cu 2-0.

Flamurtari a rămas singura echipă din Albania care  mai participă, deocamdată în Europa, iar Lucescu vrea să folosească acest argument pentru a-şi mobiliza jucătorii şi pentru a-i face să înţeleagă faptul că doar de ei depinde calificarea.

”Flamurtari nu ne poate surprinde decât dacă vom permite noi asta!”, a punctat Lucescu.

După conferinţă, Petrolul a efectuat un antrenament pe stadionul Flamurtari, unul modest, şi este gata să obţină mâine, de la ora 20.00, ora României, calificarea în turul al treilea preliminar.

La ce am văzut în tabăra albanezilor nu ar trebui să fie foarte mari probleme pentru lupi, doi dintre fotbaliştii importanţi, care au jucat în primul meci pentru Flamurtari sunt indisponibili, fiind accidentaţi.

Delegaţia Petrolului a fost cazată la Hotel Partner, din Vlore, jucătorii având de suportat, timp de două ore,  lipsa aerului condiţionat din camere. Sony Mustivar a fost la pas să îşi piardă tableta din dotare, uitând-o în autocar, iar Romario a părut a fi, pe tot parcursul drumului până la Vlore, pasionat de jocuri video.

Partida dintre Flamurtari şi Petrolul se joacă mâine, de la ora 20.00 şi va stabili formaţia care va merge în turul al treile preliminar din  Europa League. În tur, la Ploieşti, Petrolul a câştigat cu 2-0.