După tragerea la sorţi a turului al III-lea preliminar din Europa League, a apărut o reacţie oarecum nepotrivită a ziariştilor de la publicaţia germană Volksfreund.

"Pentru astfel de jocuri, cei mai mulţi au nevoie de un atlas. Ştie cineva unde se află Ploieşti? Sau Vlorë? Două cluburi din aceste oraşe se confruntă în meci direct. Cluburile sunt Flamurtari Vlorë şi Petrolul Ploieşti. Harta ne spune că Ploieşti este un oraş din sudul României, iar Vlorë se află în Albania, la Marea Adriatică. Cine se va califica din acest duel nu are locul asigurat în grupe, iar din turul următor intră în competiţie Mainz 05 şi Borussia Moenchegladbach", au scris jurnaliştii de la Volksfreund.

Unii au spus că nemţii au ironizat Petrolul. Nu cred că au făcut asta, pentru că nu trebuie să devenim paranoici şi să credem că toată Europa ştie de Ploieşti şi de Petrolul. Deşi, între noi fie vorba, atunci când aveau nevoie de petrolul care provenea din rafinăriile ploieştene, ştiau cam unde e oraşul ăsta!

Revenind, nemţii şi-au arătat doar surprinderea că o echipă ca Petrolul joacă în Europa League, ei neştiind mai nimic despre tradiţia galben-albastră. Este mai degrabă vorba despre o lipsă de interes a nemţilor faţă de fotbalul românesc, iar lucrurl acesta poate fi schimbat doar prin evoluţii de calitate ale Petrolului Ploieşti în Europa, pentru a nu se mai întreba şi alţii cine e Petrolul!

Dacă echipa lui Lucescu va intra în grupele Europa League, vor afla şi nemţii de la Volksfreund cine e Petrolul şi unde se află Ploieştiul.