Indiscutabil, tunisianul Hamza a devenit fotbalist doar după ce Petrolul l-a transferat ! Plecarea lui, la Botev Plovdiv, a reprezentat o grea lovitură pentru echipa galben-albastră, dar şi o mare deziluzie pentru fanii petrolişti. Poate nu în multe locuri din lume un jucător a fost apărat de fani, aşa cum s-a întâmplat cu Hamza, dupa ce a fost lovit de „gorilele“ primarului Mazăre, fanariotul conducator al Constanţei. „JUSTICE FOR HAMZA!“ a fost o stare de spirit, o demonstraţie că Lupii Galbeni nu îşi uită semenii la greu!

Tocmai de aceea, atunci când vestea că noua echipă a tunisianului o duce greu cu banii, patronul acesteia având asupra sa o anchetă legată de modul în care şi-a făcut averea, în sufletele petroliştilor a renăscut speranţa că Hamza s-ar putea întoarce la Ploieşti, acasă, unde s-a născut ca fotbalist! Dar, se pare, că dragostea se masoară în primul rând în numărul de zerouri din contract, cel oferit anterior de Petrolul fiind prea mic.

Hamza a refuzat Steaua în această vară, pe considerentul că oferta este prea mică, nu pentru că cine a jucat cu galben-albastru la inimă nu va putea niciodată sluji la Steaua! Şi alte drumuri s-au deschis, Hamza urmând să ajungă, probabil, în Bundesliga, existând o oferta în acest sens. Jucătorul a primit două oferte de „ultima oră“, scrie publicaţia tunisiană Aigles de Carthage. Potrivit sursei citate, Hamza s-ar afla în negocieri cu o echipă din Bundesliga, care l-a curtat insistent în ultima perioadă, dar şi cu Esperance Sportive de Tunis, una dintre echipele importante din ţara natală.

Pentru Lupii Galbeni, în mod normal, regretul dupa Hamza ar trebui să moara azi ! Să refuzi Steaua este o chestiune laudabilă. Însă să o refuzi pentru că a oferit prea puţin, sună altfel. Dureros de altfel!