Fundaşul stânga, care a semnat un contract pe 3 ani cu Petrolul, a acordat, marţi, un interviu site-ului oficial al clubului, în care vorbeşte despre modul în care s-a adaptat, planurile sale în noul sezon, nivelul actual al echipei, iar la final le-a transmis un mesaj suporterilor petrolişti.

Gef, ai venit de două săptămâni la Petrolul, te-ai acomodat?

Da, totul e bine, am găsit aici un grup bun, mulţi dintre băieţi ştiu fraceză, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să mă integrez. De asemenea, antrenorul vorbeşte această limbă şi îmi este foarte uşor să ştiu ce am de făcut.

Ce te-a convins să semnezi cu Petrolul?

Agentul meu mi-a spus despre interesul Petrolului pentru mine, iar când am venit la Ploieşti managerul sportiv Marius Nicolae m-a făcut să înţeleg repede ce se doreşte la acest club şi cât de îndrăzneţe sunt obiectivele echipei. Proiectul sportiv al clubului, imaginea pe care o are în România, pasiunea suporterilor, toate astea m-au făcut să îmi doresc să vin aici.

Cum ţi se pare cantonamentul din Slovenia?

În primul rând, sunt impresionat de organizare, totul este foarte bine pus la punct şi avem condiţii excelente de pregătire. Traversăm o perioadă normală, trebuie să ne îmbunătim condiţia fizică pentru a da un randament cât mai bun în campionat şi e nevoie să omogenizăm relaţiile de joc.

Pentru tine e clar ceea ce ţi se cere?

Da, am înţeles filozofia lui Lucescu, mi-a explicat foarte bine ce vrea de la mine în ambele faze, de apărare şi atac, dar şi atunci când mingea este în posesia adversarilor.

Cum ţi se pare nivelul Petrolului la acest moment?

Unul foarte bun, dar întotdeuna trebuie să ne dorim mai mult. Am văzut că avem o echipă valoroasă încă de la antrenamente, iar prestaţiile şi rezultatele din meciurile amicale mi-au confirmat acest lucru. N-am primit gol în primele 3 jocuri şi vrem în continuare să ne păstrăm poarta intactă, dar pentru asta e nevoie să rămânem concentraţi.

Pentru tine va fi o presiune în plus să joci pe postul lui Guilherme, singurul integralist din Liga I în sezonul trecut?

Nu, nicidecum, va exista o presiune a rezultatelor şi a obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinim. Ştiu că Guilherme a jucat bine tot sezonul precedent, dar nu vreau să ne comparăm, fiecare are calităţile lui, iar eu sper să ajut echipa cât mai mult.

Care crezi că sunt principalele tale calităţi?

Cred că am o viteză bună, sunt un fundaş căruia îi place atacul, jocul ofensiv şi cursele pe bandă încheiate cu şuturi sau centrări. Fiind, întâi de toate, apărător, e normal să mă preocupe, în principal, faza defensivă, dar profit de fiecare oportunitate pentru a urca în ofensivă.

De ce ai ales să joci cu numărul 39 pe tricou?

În Franţa, purtam numărul 3, dar când am venit la Petrolul nu era disponibil, aşa că am ales să aleg 39, la fel ca Anelka, un fotbalist pe care îl admir foarte mult.

Din fotbalul mondial, ce fundaş stânga îţi place?

Sunt mai mulţi jucători pe care îi urmăresc cu atenţie şi de la care am mereu câte ceva de învăţat. Pot spune că dintre toţi cel mai mult îmi place de Marcelo.

Personal, ce-ţi doreşti de la noul sezon?

Să joc cât mai multe meciuri şi să o fac bine. E important să nu mă accidentez sau să nu fiu suspendat, doar aşa pot avea constanţă în evoluţii.

În timpul liber ce preocupări ai?

Nu fac mare lucru, îmi place să-mi petrec timpul acasă, în faţa laptop-ului, mă joc pe PlayStation, merg la cinema.

Ai apucat să vizitezi Ploieştiul?

Din păcate, încă nu. În cele câteva zile până la plecarea în Slovenia am mers direct de la antrenamente la hotel şi invers, dar am auzit că este un oraş frumos. O să-l văd când ne vom întoarce, sigur o să-mi placă.

Ai făcut cunoştinţă cu suporterii la antrenamentul deschis dinaintea plecării în cantonament, ce impresie ţi-a făcut publicul ploieştean?

Extraordinară! În Franţa nu vezi aşa ceva decât la echipele mari din Ligue 1. Am auzit multe lucruri frumoase despre susţinătorii noştri, că sunt mereu aproape de echipă şi că fac o atmosferă incredibilă la meciuri, am şi văzut câteva imagini pe internet.

Ce le transmiţi fanilor petrolişti?

Să continue să ne încurajeze, să fie mereu suportul nostru, ca şi până acum, iar împreună să facem tot ce putem pentru a câştiga trofee.