Kerry şi Lavorv nu s-au înţeles. Barack Obama îl avertizează pe Putin că vor exista „consecinţe“ dacă nu acceptă calea diplomatică în cazul Ucrainei, fără a preciza care ar fi acestea. Diplomaţia americană a administraţiei Obama se dovedeşte a fi cea mai slabă din istoria Statelor Unite. Kremlinul cunoaşte aceste slăbiciuni şi nu are de gând să cedeze niciun metru din provincia Crimeei, ocupată în numai patru zile.
Statele Unite şi Rusia „nu au o viziune comună“ în privinţa situaţiei din Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia va respecta „voinţa locuitorilor din Crimeea“.
Şeful diplomaţiei ruse a declarat că „nu s-a ajuns la o viziune comună“ a Moscovei şi a Washingtonului, privind criza din Crimeea, precizând că, dacă în Kosovo a fost un caz special, atunci şi Crimeea ar trebui să fie un caz special. Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina. Totuşi, şeful diplomaţiei americane a precizat că Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei, subliniind că situaţia din oraşul Doneţk este „revoltătoare“. Lavrov a dat asigurări că Rusia nu se va implica în situaţia din oraşul ucrainean Doneţk, după confruntări între manifestanţi proruşi şi naţionalişti proeuropeni soldate cu cel puţin un mort. Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.
Şeful diplomaţiei americane a avut discuţii cu premierul britanic David Cameron şi cu ministrul britanic de Externe William Hague înainte de întâlnirea cu Lavrov.
Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista „consecinţe“ dacă această cale va eşua. Acesta nu a precizat în ce vor consta consecinţele.
Barack Obama a făcut aceste declaraţii la Casa Albă, în timp ce la Londra aveauloc discuţii între secretarul de Stat american, John Kerry, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe tema situaţiei din Crimeea. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a răspuns că referendumul din regiunea ucraineană Crimeea este în conformitate cu dreptul internaţional şi cu Carta Naţiunilor Unite.