Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că premierul Victor Ponta conduce Guvernul ca pe o ”moşie proprie” şi i-a cerut, joi, să aleagă dacă va continua cu Klaus Iohannis sau va merge pe mâna lui Dan Voiculescu.

”USD şi USL pot funcţiona cu condiţia de a nu se confunda. Dacă Victor Ponta crede că poate face din USL un USD la care participă şi PNL, nu se poate. Se poate să ţinem spiritul şi înţelegerile iniţiale şi să ne îndeplinim în continuare angajamentul faţă de alegători. El trebuie să aleagă între Voiculescu şi Iohannis. Guvernul nu este moşia sa socialistă cu rezervaţie liberală”, a declarat Antonescu, pentru B1 TV.

Vorbind despre comentariul preşedintelui PC din cadrul şedinţei USL, cum că a primit funcţia de preşedinte al Senatului de la Dan Voiculescu, Antonescu a replicat: ”Pentru mine, postul este o onoare, nu îl am nici de la Sârbu sau nici de la Voiculescu. E în urma unui vot în Senat. Dacă cineva consideră că are majoritatea şi poate să procedeze la schimbarea preşedintelui Senatului, o poate face oricând. Vă daţi seama că aşa ceva nici măcar în propaganda cea mai hotărâta a domnului Băsescu nu merge. Cine era domnul Voiculescu să mă pună pe mine preşedinte al Senatului, asta dacă cineva îşi poate imagina că eu am fost pus de cineva”.

"Ideea de a schimba regulile jocului, de a impune alte raporturi politice în interiorul unei Uniuni care a avut un program şi o structură de organizare foarte clară, pe care le-a respectat până acum, poate să împingă la ruperea Uniunii. Noi nu vrem să rupem Uniunea, noi am făcut nişte propuneri în limitele înţelegerii iniţiale, pe locurile noastre", a mai declarat Antonescu.