Preşedintele Traian Băsescu îl ameninţă pe Victor Ponta cu un nou referendum pentru un parlament unicameral. Cel puţin acest lucru reiese din declaraţiile făcute de şeful statului într-un interviu acordat B1.

"Nu cred că garantarea liniştii este atributul viitorului preşedinte, ci continuarea procesului de reformă a României care nu se poate face în linişte. Uitaţi-vă în Parlament! Ce ar spune domnul Ponta dacă, atunci când va planifica alegerile prezidenţiale, emit şi decretul de organizare a unui referendum pentru reconfirmarea ideii de parlament unicameral, pentru că procedura am parcurs-o. Asta ar însemna pentru dânsul linişte? Aş fi un preşedinte care îl deranjează. El nu ţine cont că înfrânge voinţa românilor exprimată clar de a avea parlament unicameral", a spus Băsescu, la B1.

Întrebat dacă are de gând să propună referendum, Băsescu a răspuns: "Nu exclud această posibilitate. Nu o exclud pentru că la ce s-a ajuns acum depăşeşte orice imaginaţie din punct de vedere al valorii parlamentului. Este clar că 588 de parlamentari reprezintă un număr mult prea mare. Iar, dacă partidele ar fi în situaţia de a avea un număr mai mic de locuri, probabil ar trebui să fie mult mai exigente cu cei pe care-i propun pe liste. Nu mă interesează pragul. Un astfel de referendum se poate face şi pe actuala lege, cu 50%, în primul tur al prezidenţialelor".