Vicepremierul Dan Barna transmite pe Facebook practic deschiderea negocierilor pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului din care el însuşi face parte.

 

Pentru ca semnăturile să fie valide este nevoie şi de un text al moţiunii, pe care deocamdată USR-PLUS nu l-a publicat. Este nevoie de un sfert din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. USR-PLUS are 80 şi ar mai avea nevoie de cel puţin 37 de semnături ale altor parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură validă.

 

Mesajul integral al lui Dan Barna:

 

“Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorităţi sunt astăzi semnături pe moţiunea de cenzură pe care am anunţat-o aseară după demiterea abuzivă şi lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

 

Îi invităm alături de noi pe toţi parlamentarii responsabili şi interesaţi ca această criză politică declanşată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puţin.

 

Cerem celorlalte forţe politice să nu intre în tergiversări şi jocuri politicianiste, să depunem şi să votăm urgent moţiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîţu trebuie să plece.

Este o moţiune necesară şi poate fi evitată doar dacă Florin Cîţu îşi dă demisia de onoare sau coalţia îi retrage sprijinul politic.”

 

Acelaşi mesaj a fost postat pe Facebook şi de celălalt copreşedinte al USR-PLUS, Dacian Cioloş.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro