Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, depusă de PSD şi UDMR, va fi dezbătută şi votată astăzi începând cu ora 12:00. Premierul Orban susţine că nu se aşteaptă „ca PSD să adune voturile necesare la moţiune”. Moţiunea a fost intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iar întregul text poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputaţilor.
 
După ce moţiunea de cenzură a fost citită în Parlament, Marcel Ciolacu declara: „Eu, în comparaţie cu Ludovic Orban, respect democraţia. Noi vrem să vie votul cât mai repede, să îl trimitem pe domnul Orban mai repede acasă. Suntem siguri că avem voturile necesare să treacă moţiunea”.
 
Acum două zile deputatul Georgian Pop a revenit în PSD. Pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de 233 de voturi, iar în prezent coaliţia anti-guvernamentală (PSD, UDMR şi partidul lui Teodor Meleşcanu) are 232 de parlamentari. Totuşi, deşi Victor Ponta declara în urmă cu ceva timp că ProRomânia nu va vota moţiunea, ieri acesta sugera pe Facebook contrariul, spunând că „un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor trebuie pedepsit în Parlament şi la vot de către cetăţeni”.
 
Amintim că Dan Barna a anunţat că USR nu va vota moţiunea de cenzură anunţată de Marcel Ciolacu şi îndemna PSD „să nu îşi facă iluzii”, iar liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus de asemenea că parlamentarii săi nu vor vota pentru că vor alegeri locale în două tururi.
 
Întrebat despre un eventual succes al unei moţiuni de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis spunea: „Dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate. Dacă se realizează vom vedea atunci. Faptul că PSD ameninţă cu moţiune de cenzură nu sperie pe nimeni”.
 
 
 
 
Sursa: www.biziday.ro