Deputatul prahovean Dragoş Gunia a fost suspendat pentru trei luni din PDL din cauza votului dat la proiectul de modificare a Codului Penal.

Democrat liberalii au aplicat măsuri dure parlamentarilor care nu au respectat linia impusă de partid în cazul votului privind modificările Codului Penal.

Astfel, primele capete care au căzut sunt ale liderilor de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat, Mircea Toader, respectiv Cristian Rădulescu, care au renunţat la şefia grupurilor politice.

Mai mult, cei trei deputaţi care au votat împotriva liniei de partid la Codul Penal au fost suspendaţi pentru o perioadă de trei luni din PDL. Este vorba despre deputaţii Gheorghe Udrişte şi Adrian Gurzău, care au votat pentru, iar prahoveanul Dragoş Gunia s-a abţinut.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat că grupurile PDL vor avea o conducere interimară, care va fi asigurată de viceliderii de grup.

Viceliderii PDL de la Camera Deputaţilor sunt Cezar Preda, Tinel Gheorghe şi Claudia Boghicevici. Viceliderii de la Senat sunt Mihai Răzvan Ungureanu şi Oprea Dumitru.

Surse din PDL afirmă că şi parlamentarii care au absentat de la şedinţa de plen vor fi sancţionaţi.

Am încercat să îl contactăm pe deputatul Dragoş Gunia, însă după anunţarea deciziei PDL acesta a avut telefonul închis, semn că nu doreşte să comenteze hotărârea şefilor săi de partid.