Social democraţii prahoveni le aduc aminte prahovenilor şi ploieştenilor perioada în care actualul primar Adrian Dobre era prefect al judeţului.

"Tupeul, neruşinarea şi manipularea, învăţate la şcoala de partid, se pare că fac parte din “arsenalul” pe care mizează acum – după ani de muţenie continuă – un personaj care vrea să iasă din tenebrele unei foste guvernări în care au fost tăiate salarii, au fost blocate firme şi, mai mult decât atât, au fost închise SPITALE!

Vocile tot mai aprinse ale foştilor membri ai PDL care au reuşit performanţa de a se ascunde sub umbrela unui partid istoric, contând pe faptul că alegătorii uită de unde au provenit, ies la rampă cu invective manipulatoare.


Roberta Anastase, care se perindă prin Parlamentul României din anul 2004, iniţial PDL-istă sadea şi, mai nou, PNL-istă de împrumut, uită cum, sub domnia lui Băsescu şi a lui Boc, a lovit crunt în sistemul sanitar din judeţul Prahova.

Roberta Anastase (să ne amintim de momentul numărării voturilor din Parlament pentru Legea pensiilor?) şi prefectul de atunci, Adrian Dobre, au întocmit lista unităţilor sanitare care au fost închise în pofida protestelor din partea populaţiei. Spitalele din Urlaţi şi din Plopeni, precum şi centrul medical de la Bălţeşti, şi-au pus lacăt pe uşă din cauza unor inconştienţi care au anulat dreptul fundamental al unor zeci de mii de oameni la serviciile de sănătate. Aceşti inconştienţi poartă numele Roberta Anastase şi Adrian Dobre. Personaje care nu se dau în lături, acum, de a poza în victime neputincioase ale oponenţilor politici.

Este strigător la cer cum se încearcă manipularea populaţiei, spunându-se că vinovat de rezultatele controlului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă este preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Doamna Anastase, cunoaşteţi, cu siguranţă, faptul că administrarea unui spital de către o autoritate publică înseamnă alocarea de fonduri pentru reparaţii şi alte lucrări, care nu ţin de partea medicală. În acest din urmă scop, se organizează concursuri pentru posturile de manageri şi de directori medicali, directori de îngrijire. Însă aceste lucruri le cunoaşteţi, dar preferaţi să apelaţi la modul murdar de a arunca cu noroi.

O altă manipulare este aceea privind o presupusă propunere a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de a retrage acreditarea pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Acest lucru nu este adevărat! Doamna ministru nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte “retragerea acreditării”. A fost vorba despre o interpretare eronată a afirmaţiei privind reevaluarea indicatorilor neconformi! Ceea ce înseamnă cu totul altceva!

Reacţiile mincinoase ale unor personaje care au închis cu mâna lor spitale din Prahova sunt cu atât mai ruşinoase. Însă este atât de simplu să arunci cu noroi, dar atât de greu să te implici pentru a le asigura cetăţenilor o viaţă mai bună!"