Cererea Elenei Udrea de eliberare din arestul din Costa Rica, unde se află din data de 3 octombrie, a fost respinsă, scrie presa din Costa Rica, citată de Digi24.

Un portal de ştiri din Costa Rica transmite această informaţie citând Ministerul Public din această ţară.

Elena Udrea şi Alina Bica solicitaseră înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau arestului la domiciliu, dar potrivit sursei citate, această solicitare a fost respinsă, astfel că ele rămân în arest.

Elena Udrea este închisă în închisoarea Vilma Curling (Păstorul cel bun), după ce a fost arestată în baza mandatului internaţional care a fost emis pe numele ei. Ea a cerut azil politic în Costa Rica şi acum aşteaptă un răspuns al autorităţilor din Costa Rica în ceea ce priveşte cererea de extrădare formulată de justiţia din România.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol.

Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spunea că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat, iar mandatul de arestare poate fi prelungit şi după date de 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare.