“Ploieştiul nu este şi nici nu a fost vreodată în faliment. Drept dovadă că investiţiile în oraş se fac din excedentul bugetar de anul trecut  şi din creditul Eximbank, accesat  în perioada în care eram viceprimar cu atribuţii de primar”, a declarat Cristian Ganea la începutul conferinţei de presă desfăşurată la sediul PSD Ploieşti.

Tema conferinţei: bugetul Ploieştiului pentru anul 2017 , iar alături de Ganea au mai participat deputatul Rodica Paraschiv, senatorul Radu Oprea şi consilierii locali PSD.

Din păcate, bugetul Ploieştiului este destul de sărac în 2017, iar proiecţia care va fi supusă aprobării consilierilor locali arată că veniturile sunt aproape egale cu cheltuielile. Deci...bani de investiţii, nu prea există...

Senatorul Radu Oprea a explicat că o administraţie locală poate atrage alte fonduri pentru investiţii.  Parlamentarul a explicat că pot fi depuse proiecte pentru finanţare la CNI, la ANL, pentru PNDL şi bineînţeles că există şi posibilitatea accesării fondurilor europene

Interesant este că investiţiile anunţate de Adrian Dobre sunt toate cuprinse în programul electoral  lansat  de Cristian Ganea în 2016, atunci când a candidat la funcţia de primar al Ploieştiului.

Cu alte cuvinte, liberalul Dobre se asigură că promisiunile electorale ale PSD către ploieşteni sunt respectate!

Astfel, în lista de investiţii sunt cuprinse, printre altele, modernizarea intrărilor în Ploieşti (bariera Bucureşti, Bucov, Podul Înalt), reabilitarea Podului de Lemn, construirea unor locuinţe de necesitate, construirea unui bazin de înot olimpic sau construirea a trei grădiniţe noi.

Consilierii PSD au anunţat că nu se vor opune niciunui proiect menit să dezvolte Ploieştiul şi l-au criticat pe Adrian Dobre că, încă, nu a înţeles că este primarul municipiului.