Premierul Dacian Cioloş, însoţit de o delegaţie, va participa în perioada 19-24 septembrie, la New York, la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU, potrivit gov.ro.

Marţi, premierul participă la o recepţie oferită de preşedintele SUA Barack Obama şi prima doamnă Michele Obama în onoarea şefilor de delegaţie, urmând să aibă apoi o întrevedere cu Secretarul General ONU Ban Ki-moon.

În programul mai sunt trecute şi întâlniri cu preşedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi şi cu preşedintele Finlandei Sauli Niinistö.

Tot marţi, premierul participă la summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaţilor, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic şi Suedia şi la Open Government Partnership, co-prezidat de preşedinţii Africii de Sud şi Franţei.

În programul prim-ministrului de miercuri este o întâlnire cu preşedintele Palestinei Mahmoud Abbas şi o întrevedere cu preşedintele Adunării Generale, ambasadorul Peter Thompson.

De asemenea, Cioloş participă miercuri la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, unde va susţine o alocuţiune.

Miercuri seara Dacian Cioloş se va întâlni cu comunitatea românească.

Premierul va participa joi şi la un dejun cu investitori americani şi va avea o înâlnire cu omologul său din Pakistan, Nawaz Sharif.