Membrii Consiliului General al CNATDCU cer retragerea titlului de doctor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru plagiat

" A doua situaţie discutată astăzi s-a referit la teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea. Comisia de analiză a analizat această suspiciune de doctorat şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte. Propune, de asemenea, în virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. În ambele cazuri, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi", a declarat preşedintele CNATDCU, acad. Viorel Barbu.

Potrivit lui Barbu, Consiliul General a mai propus retragerea titlului de doctor Doinei Banu Petrescu, cadru didactic la Institutul de Petrol şi Gaze din Ploieşti, tot pentru suspiciuni de plagiat.

El a menţionat că aceste analize pe care le face Consiliul General sunt cât se poate de riguroase, sunt în conformitate cu regulamentul ministerului şi cu legea.

Preşedintele CNATDCU a mai spus că acest Consiliu nu se ocupă numai cu "vânătoarea"plagiatelor", contestaţiile, suspiciunile fiind analizate cu maximum de atenţie. "Trebuie să luăm în discuţie toate suspiciunile şi numai pe cele care apar într-un mod organizat. Trebuie să fie documentate şi de abia după aceea dosarul ajunge în discuţie", a explicat Barbu.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, membrii comisiei au stabilit necesitatea creşterii exigenţei standardelor în acordarea titlului de doctor, cercetător ştiinţific.