PPDD a demarat luni acţiunea în instanţă împotriva a 27 de parlamentari aleşi sub sigla formaţiunii politice, care au plecat la partidele de la Putere. Fiecăruia i se cer daune de două milioane de euro.

Banii care vor fi primiţi vor fi împărţiţi egal fiecărui membru PPDD din organizaţia respectivă, calculul fiind ca fiecare membru PPDD din organizaţia din care a plecat un parlamentar va primi câteva sute de euro.

De asemenea, PPDD va sesiza DNA pentru că "s-au vehiculat prime de instalare, anumite contracte şi funcţii pentru familii" în cazul celor racolaţi.

De asemenea, PPDD va sesiza şi ANI. "Din informaţiile pe care le avem, în cazul anumitor parlamentari există indicii că s-au încălcat diverse prevederi", a anunţat liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

Mai bine de o treime din parlamentarii PPDD au plecat în actuala sesiune parlamentară la unul din partidele de la putere, PSD, PNL, PC sau UNPR.

Filiala PPDD Prahova va avea o sumă frumuşică de împărţit, dacă ideea lui Dan Diaconescu va deveni realitate. Pepedediştii din judeţ au pierdut un senator, Dan Ioniţă, şi un deputat, Răzvan Tănase. Şi cum organizaţia numără doar vreo 2.500 de membrii la nivel judeţean, suma de patru milioane de euro „donată” de trădători va asigura un venit frumuşel membrilor PPDD din Prahova.

Rămâne de văzut prin ce mijloace va încerca liderul PPDD să recupereze aceşti bani, deoarece hârtiile pe care aleşii le-au semnat înainte de alegerile parlamentare din 2012 sunt considerate ilegale de către jurişti.