Zvonurile potrivit cărora senatorul Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului, negociază un transfer la PNL au apărut pe piaţă imediat după alegerile parlamentare din 2012. Periodic suntem bombardaţi cu informaţii potrivit cărora Volosevici a fost văzut discutând cu diferiţi lideri ai liberalilor din Prahova. Tot periodic, deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, a respins cu vehemenţă un asemenea transfer.

Şi totuşi...

"Voi face strategia cu oameni doritori, cu oameni care au demonstrat şi care au făcut ceva pentru judeţul Prahova. Nu cu pdl-işti, nu cu psd-işti, nu cu pnl-işti. Nu cred că Partidul Naţional Liberal îşi permite să facă o ofertă într-un context de refuz. Când PNL-ul va lua în calcul să facă o ofertă, aceasta va fi sigură. Nu exclud o discuţie internă pe acest subiect”, a spus Roşca, referindu-se la posibila racolare a lui Andrei Volosevici. Afirmaţiile au fost făcute în emisiunea „Proces Verbal” de la Will TV.

Acelaşi Mircea Roşca respingea cu doar două luni în urmă orice negociere cu fostul primar al Ploieştiului susţinând că:  „În PNL nu sunt nici negocieri, nici discuţii pe această temă. Este normal să discutăm pe holurile Parlamentului. Dânsul este senator, eu sunt deputat... N-am mai vorbit de vreo lună şi jumătate... Dar de aici până la a spune că sunt negocieri este cale lungă. Nici pe departe nu suntem în negocieri”

În 2012, Mircea Roşca excludea orice colaborare cu vreun reprezentant al PDL. „Dacă ar exista posibilitatea să mă întâlnesc cu domnia sa sau cu alte personalităţi ale PDL Prahova, aş evita să mă întâlnesc. Şi dacă ar exista o întâlnire, discuţia însă ar exclude din start posibilitatea unei actuale sau viitoare colaborări politice”, spunea deputatul Roşca în iunie 2012.

Volosevici –butoiul de pulbere din PNL?

 

Ultima declaraţie a liderului liberalilor prahoveni riscă să transforme filiala într-un veritabil butoi cu pulbere. Peneliştii prahoveni nu pot uita umilinţele la care au fost supuşi în perioada în care Andrei Volosevici era primarul Ploieştiului, iar PNL Prahova-condus atunci de Adrian Semcu era doar un preş în faţa dorinţelor actualului senator.  Pe de altă parte, dorinţa lui Roşca de a-şi „îmbogăţi” organizaţia cu încă un senator este legată, cel mai probabil de ultimele achiziţii ale social democraţilor- deputatul Răzvan Tănase şi senatorul Dan Ioniţă, ambii aleşi din partea PPDD.

„Mare om, mare caracter”

 

Dar de aici până a-l racola pe politicianul pe care nici măcar propriul partid nu îl mai doreşte este cale lungă. Nu trebuie să uităm că Andrei Volosevici a fost trecut pe linie moartă de Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, care îi reproşează actualului senator caracterul dificil şi faptul că nu ştie să lucreze în echipă. Nu putem uita certurile din interiorul PDL Prahova din timpul campaniei electorale de la alegerile locale, când Volosevici a decis, brusc, să lase baltă partidul şi să nu participe la nicio acţiune publică organizată de formaţiunea politică, convins fiind că simplul său nume publicat pe un afiş electoral îi aduce o grămadă de voturi.

Nu putem omite nici legendele  potrivit cărora parlamentarul ar avea o mare problemă cu alcoolul şi nici faptul că înaintea alegerilor locale din 2012, Volosevici nu mai avea alături de el niciunul dintre colaboratorii alături de care câştigase alegerile în 2008.

Nici în Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici nu şi-a făcut prea mulţi prieteni. În cei patru ani de mandat, politicianul nu a reuşit altceva decât să bulverseze activitatea instituţiei. Sunt faimoase episoadele în care chema anumiţi directori şi le impunea să demisioneze fără nicio discuţie prealabilă. Aşa au păţit, printre alţii, Cristi Săndulescu, fostul şef al direcţiei investiţii, Ionuţ Ionescu, fostul şef al ADPP şi Simona Munteanu, fostul arhitect şef al municipiului.

Suntem curioşi ce se va întâmpla în perioada următoare în legătură cu acest posibil transfer, mai ales că mai ales că în toată filiala Prahova există maxim zece persoane care ar agrea înregimentarea lui Andrei Volosevici în PNL. Nu trebuie să uităm nici campania electorală de la alegerile locale din 2012, când liderii liberali l-au făcut praf pe Volosevici din toate poziţiile, mai ales că o parte dintre ei au fost ţinta atacurilor actualului senator, deoarece au criticat în permanenţă, atât în Consiliul Local cât şi în emisiuni TV, managementul defectuos al primarului democrat liberal Andrei Volosevici.