Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat vineri pe răniţii de la Colectiv internaţi în Spitalul Militar din Bruxelles şi a discutat cu specialiştii de la spital.

Premierul a dat asigurări că Guvernul, împreună cu organizaţii non-guvenrnamentale din România, vor face tot posibilul ca răniţii să primească toate îngrijirile de care au nevoie, după ce se vor întoarce acasă, potrivit stritvr.ro.

"Cei pe care i-am vizitat aici sunt aproape toţi în stare bună. Mai este un adolescent la Terapie Intensivă, pe care nu l-am văzut, pentru că şi dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji şi care sunt în stare de evoluţie bună, unii chiar foarte bună, dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizică, şi starea psihică, pentru că sunt optimişti. Şi îngrijirile au fost bune, am avut o discuţie şi cu însoţitorii lor, cu părinţi sau fraţi. I-am asigurat în continuare de tot sprijinul şi vom lua măsurile pe care trebuie să le luăm ca să poată să meargă cu recuperarea până la capăt, atât aici, cât şi după întoarcerea acasă. Vom folosit bunăvoinţa colegilor belgieni şi pentru a vedea în ce fel putem face şi un transfer de experienţă, mai ales pe partea de recuperare după externare", a declarat premierul scrie sursa citată.