Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare, potrivit ziare.com.

Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcata la 13 noiembrie. La aceasta data vor fi prezentate valorile minoritatii maghiare, traditiile si obiceiurile unguresti.

"Cu aceasta ocazie vor fi organizate manifestari culturale, prezentari de carte, precum si omagieri ale unor personalitati ale comunitatii maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel intr-un mod institutionalizat posibilitatea ca reprezentantii altor etnii sa aiba acces la universul cultural maghiar", se arata in expunerea de motive a actului normativ.

In luna iunie, propunerea legislativa a UDMR privind instituirea Zilei Limbii Maghiare a fost adoptata de Senat cu 62 de voturi pentru si 4 abtineri.

Motivatia a fost aceea ca pe 13 noiembrie limba maghiara este sarbatorita in intregul bazin carpatic, iar minoritatea maghiara din Romania a dorit sa se alature acestei sarbatori, ocazie cu care vor fi organizate anual manifestari culturale.