Elena Udrea a scăpat de cătuşe, dar are de dat o sumă record pentru România! DNA a anunţat că Udrea are de dat o cauţiune de 5 milioane de lei, în cazul neachitării putând ajunge iar după gratii. Luând cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 28 octombrie 2015, a cererilor transmise de D.N.A (cerere de încuviinţare a urmării penale, de reţinere şi de arestare preventivă), procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune (5.000.000 lei) faţă de inculpata UDREA ELENA GABRIELA, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 - februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Udrea Elena Gabriela trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată,

b)să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,

c)să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d)să nu părăsească municipiul Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,

e)să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii şi martori şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale,

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela va depune o cauţiune în valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatei la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i se atrage atenţia că nedepunerea cauţiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.