Consilierul judeţean Marius Fenichiu, până acum câteva zile unul dintre posibilii candidaţi a PNL la fotoliul de primar al Ploieştiului, a decis să candideze independent. Într-o conferinţă de presă Fenichiu şi-a anunţat plecarea din PNL şi a aruncat acuze spre conducerea formaţiuni politice. Într-un stil pur politicianist, evitând să dea nume, consilierul judeţean a afirmat liberalii prahoveni „sunt conduşi de o structură de tip mafiot".

"Au încercat să mă forţeze să nu mai candidez la primărie, propunându-mi funcţia de prefect, lucru pe care nu l-am acceptat“, a mai spus Fenichiu.

El a explicat şi de ce a refuzat să plătească sondajul de opinie, anunţat cu atâta tam-tam de PNL Prahova

”Am spus că nu sunt de acord să plătesc acest sondaj pentru că nu este vorba despre o candidatură independentă, ci este vorba despre o acţiune a partidului care doreşte să desemneze cel mai bun candidat. Mi-au cerut 4000 de euro. S-a afirmat aseară în şedinţă că domnul Andrei Volosevici i-a şi dat, iar eu pentru că am spus că nu dau aceşti 4000 de euro nici măcar nu am mai fost luat în calcul. Am văzut afirmaţiile în presă vis-a-vis de faptul că eu am declarat că nu recunosc sondajul. Nu!. Eu am afirmat că Andrei Volosevici a fost adus în partid special pentru candidatura la Primăria Ploieşti la insistenţele domnului Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, fără ca noi să fim consultaţi şi am spus clar că s-a insistat foarte mult să fie adus în partid cu intenţia clară de a candida. Eu nu pot să am încredere într-un sondaj impus de domnul Vasile Blaga şi Alina Gorghiu”, a spus Fenichiu.

Consilierul judeţean a lansat aceleaşi acuzaţii şi pe blogul personal

"Nu  mă mai reprezintă şi nu mă mai regăsesc într-un partid condus într-un stil mafiot, în care conducatorii se consideră pe ei patroni, iar partidul propria lor firma. Un partid ai cărui conducători, înşelând încrederea cetăţenilor de bună-credinţă preiau puterea politică printr-un proces „democratic”, după care  ajunşi în cele mai înalte funcţii în stat şi exercită puterea prin acelasi stil pervers şi ticălos, de tip mafiot!", a scris Marius Fenichiu

Tot pe aceeaşi platformă online şi-a explicat ş decizia de a părăsi PNL şi de a candida indepenent

"Astăzi, după mulţi ani de activitate în PNL, ani de bucurii, dar şi de suferinţă, ani în care am investit în PNL atât spiritual, cât si material, ani în care de multe ori am servit interesele partidului  în detrimentul propriei familii, am decis să demisionez din toate funcţiile deţinute în partid şi implicit din calitatea de membru PNL. O fac cu  regret pentru colegii oneşti cu care am colaborat de-a lungul timpului, dar cu demnitatea de a nu mă fi transformat dintr-un activist într-un partid onest, într-un precupeţ dintr-un talcioc, pentru că asta  ar putea fi spus despre PNL că a devenit în ultimul timp.

Nu ma mai reprezintă şi nu mă mai regăsesc într-un partid în care banul a devenit unicul criteriu de selecţie pentru fi candidat la funcţia de primar al unui municipiu de talia Ploieştiului, criteriu care nu  exista în statutul partidului, dar care a fost impus discreţionar şi prin nesocotirea celor mai elementare reguli de bun-simţ, de către conducerea centrală a PNL, cât şi de către conducerea PNL Prahova.

Voi candida ca independent pentru funcţia de primar al Municipiului Ploieşti la alegerile locale din 2016, cu speranţa că voi avea susţinerea ploieştenilor oneşti, care s-au săturat de mafia din politică care îndepartează pe oricine se opune sistemului ticălos ce se ascunde în spatele titulaturii de partid democratic!"

Totuşi pentru a demonstra că este un altfel de politician, aşa cum pretinde, îl sfătuim pe Marius Fenichiu să spună din cine este compusă "gruparea mafiotă" care conduce PNL Prahova şi de asemenea să anunţe public cine i-a oferit postul de prefect şi cine i-a cerut cei 4000 de euro.

Considerăm că doar dezvăluind numele celor care trafichează funcţiile publice vom ajunge cu adevărat să schimbăm clasa politică din România.