Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, sâmbătă, cu prilejul Ligii Aleşilor Locali ai PNL, de la Poiana Braşov, că şi-a înscris candidatura în cursa internă a PNL pentru primăria municipiului.

"Din punct de vedere politic, candidatura mea este în interiorul PNL. Trebuie, în primul rând, să vedem cum rezolvăm problemele clujenilor", le-a răspuns Emil Boc jurnaliştilor care l-au întrebat dacă va candida la alegerile locale din anul 2016.

La sfârşitul lunii august, copreşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a declarat că primarul Emil Boc şi-a exprimat în scris, conform procedurii interne din partid, intenţia de a candida din partea PNL pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca.

”Domnul primar Emil Boc şi-a exprimat în scris, la secretariatul PNL Cluj, conform procedurii interne din partid, intenţia de a candida din partea PNL pentru un nou mandat la alegerile locale de anul viitor la Primăria Cluj-Napoca. La fel au procedat toţi primarii liberali din judeţ şi din ţară. Acest lucru demonstrează că alte informaţii vehiculate despre candidatura domniei sale sunt pure speculaţii. Eu nu am nicio rezervă, Emil Boc va candida din partea PNL la alegerile locale din 2016”, a spus Buda.