Schimbare de echipă la PSD Ploieşti. Chiar dacă beneficia de atuurile vechimii şi de o imagine foarte bună în faţa social democraţilor cu ştate vechi, deputatul Ion Eparu a fost învins de mai puţin cunoscutul Cristian Ganea.  Este semn că şi social democraţii au înţeles nevoia electoratului de a aduce în primul plan oameni noi.

Scorul confruntării dintre cei doi a fost suprinzător. Astfel, deputatul Eparu a primit 62 de voturi, în timp ce consilierul local Cristian Ganea a fost preferatul a 149 de social democraţi.

Noii vicepreşedinţi sunt medicul Carmen Dumitru, directorul Spitalului Municipal Ploieşti, viceprimarul Iolanda Băzăvan, consilierii locali Robert Vâscan şi George Botez, Donald Constantin,directorul SGU Ploieşti, consilierul judeţean Nicolae Oprea, Ion Ionică, consilierul local Constantin Popa, Vasile Robescu şi Ioan Gheorghe.

A fost o Conferinţă Municipală interesantă, o întrunire la care sabia războiului dintre senatorul Daniel Savu şi Mircea Cosma, vicepreşedinte la nivel naţional al PSD, a fost îngropată (decizie suprinzătoare mai ales că toate lumea se aştepta la un scandal între cei doi politicieni). Mai mult, Cosma a fost cel care l-a propus pe Daniel Savu, candidat al PSD la postul de primar al Ploieştiului. Savu a acceptat candidatura şi a promis că, de această dată, va fi mult mai vigilent şi nu se va mai lăsa învins de liberalul (acum) Andrei Volosevici, ca în 2008.

Social democraţii se vor întâlni din nou săptămâna viitoare, când vor desemna noua conducere a organizaţiei judeţene. Bătălia cea mare se dă între senatorul Radu Oprea şi Cornel Nanu, primarul comunei Cornu.