Avocatul Daniel Ionaşcu a declarat că a făcut o cerere de graţiere în numele lui Gigi Becali, care a fost depusă, probabil, de familia acestuia la Preşedinţie, dupa ce a fost semnată de mama finantatorului FC Steaua.
Ionaşcu a spus că Becali a solicitat echipei de avocaţi cu care lucrează să facă o cerere de graţiere, pentru a fi depusa la Presedintie. Avocatul a precizat ca a intocmit cererea, iar aceasta i-a fost prezentata lui Gigi Becali. Acesta a adaugat ca cererea trebuia semnata de mama lui Gigi Becali şi depusă de familia acestuia la Preşedintie.
Gigi Becali îşi execută în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucureşti Jilava, dupa ce conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer intr-o alta unitate sa fie reanalizata dupa finalizarea dosarelor pe care le are la instantele din Capitala.
Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba, pe motiv ca relatiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", dovada fiind sanctiunea primita, pe care a contestat-o. Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activitati sportive si culturale pe o perioada de 30 de zile, declarau pe 30 august surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a sanctionat si doi detinuti care l-au filmat pe Gigi Becali in penitenciar. In presa au aparat, in 9 septembrie, noi imagini cu Becali in Penitenciarul Jilava, care ar fi fost filmate in urma cu cateva zile.
In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.
Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.
Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie. Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, recursul urmand sa fie judecat la 1 octombrie.
Decizia a fost atacata cu recurs si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional. In 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, hotararea fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 14 august, a respins recursul formulat de finantatorul Stelei.
La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.
Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.
Tot in iulie, Gigi Becali a vrut sa se inscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universitatii Bucuresti, insa nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se afla in detentie, iar institutia de invatamant superior are numai cursuri de zi.