Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, vine, astăzi, în Prahova, pentru a participa la o serie de acţiuni de informare, sportive şi electorale, alături de lideri locali şi judeţeni.

Szabo se va întâlni mai întâi cu prefectul Rodica Paraschiv şi cu Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, iar apoi va deschide evenimentul “Cupa Liceelor – Carrefour”, care are loc la Sala Polivalentă din Blejoi. De la Blejoi, Gabriela Szabo va merge la Şcoala Generală “Mihai Viteazul” din Boldeşti Scăeni, la Complexul turistic “Seciu” şi va avea o întâlnire cu alegătorii din oraşul Boldeşti Scăeni, la deschiderea evenimentului local “Festivalul Toamnei".

Vizita Gabrielei Szabo în Prahova se va încheia cu premierea câştigătorilor “Cupei Liceelor – Carrefour”.

Gabi Szabo, ministru al Tineretului şi Sportului are 38 de ani, este una dintre cele mai mari atlete din istoria României .

În cariera ei de sportivă Szabo are trei medalii de aur la Campionatele Mondiale în aer liber de la Atena şi Sevilla, în proba de 5.000 de metri,  şi la Edmonton la 1.500 de metri şi mai este şi campioană olimpică la 5.000 de metri, la Sydney, în 2000.

În plus, Gabriela Szabo are patru medalii de aur la CM de Atletism în sală, un argint şi un bronz la J.O., un aur la CE de Atletism în sală şi o medalie de argint la CE de Atletism în aer liber