Vicepreşedintele PMP Cristian Preda anunţă, în prima zi a campaniei electorale, că va vota cu Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, precizând că regretă că a criticat-o în câteva rânduri în mod nedrept şi că retrage afirmaţiilor ”făcute uneori în pripă”.

”La prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut.
Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeaşi monedă. Regret acele atacuri şi retrag afirmaţiile făcute, uneori, în pripă”
, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul Cristian Preda este vicepreşedinte PMP, partid al cărui lider, Elena Udrea, este de asemenea candidat la Preşedinţie. Preda nu a susţinut însă această candidatură şi chiar a cerut demiterea Elenei Udrea de la şefia partidului.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, candidează ca independent la alegerile prezidenţiale.