70.000 de social-democraţi şi simpatizanţi au venit pe Arena Naţională, pentru a-l aclama pe Victor Ponta. Premierul se lansează în cursa pentru Cotroceni, chiar în ziua în care împlineşte 42 de ani. Zeci de maşini ale Poliţiei Locale şi ale Jandarmeriei au fost cantonate încă de ieri în zona stadionului, unde angajaţii statului s-au asigurat, alături de pesedişti, că evenimentul va merge ca pe roate.

Candidatul PSD la alegerile prezienţiale a declarat că îşi doreşte "schimbare şi unitate", precum şi "încheierea a 25 de ani de tranziţie, de la dictatură la o societate liberă".

Accesul pe stadion a fost permis începând cu ora 14.00. Evenimentul de lansare începe la ora 16.00 şi durează aproximativ o oră şi jumătate. Gazonul este placat, astfel încât cei prezenţi pot sta şi în această zonă.

Organizatorii au stabilit ca scena să fie montată în faţa unei peluze, astfel încât gazonul, tribunele şi peluza din faţă să poată fi folosite de către participanţi.

Evenimentul va debuta cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului partidului şi va fi constituit efectiv din câteva discursuri. La eveniment este aşteptat să participe şi să rostească un discurs, aşa cum a făcut de fiecare dată, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu. De asemenea, Liviu Dragnea se va adresa participanţilor la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Preşedintele PSD, candidatul la Preşedinţie, va încheia, prin discursul său, evenimentul.

Participanţii la lansare vor avea acces în stadion în baza unor bilete care conţin indicaţii privind rândul şi locul pe care îl vor ocupa, exact ca la meciurile de fotbal. Jurnaliştii care vor relata vor avea acces în baza unui ecuson de presă primit de la biroul de presă al partidului. Ca şi participanţii, şi jurnaliştii primesc câte un bilet.