Alungat pe uşa din spate a partidului pe care l-a păstorit mai bine de două decenii, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor îşi doreşte formaţiunea lui Gigi Becali, pentru a scăpa de sărăcia unei viitoare vieţi extraparlamentare. Vadim l-a rugat pe Becali, prin intermediul unor prieteni comuni, să îi dea voie să preia conducerea Partidului Noua Generaţie (PNG).

„Tribunul" şi-a manifestat dorinţa de a candida la PE, cu ocazia alegerilor din 2014, din partea PNG. Cu alte cuvinte, rămas fără partidul pe care îl folosea doar ca vehicul şi rampă personală de afirmare, Vadim Tudor se căzneşte acum să preia formaţiunea lui Gigi Becali, singura care i-ar mai putea aduce, la alegerile de anul viitor, un mult visat fotoliu de europarlamentar. Aceasta în condiţiile în care este din ce în ce mai clar că războiul juridic din PRM va fi unul alambicat şi de lungă durată, iar  Vadim nu deţine nici logistica şi nici banii necesari unei candidaturi independente.

Gigi Becali nu pare deranjat de o viitoare candidatură a lui Vadim din partea PNG însă nu doreşte să sponsorizeze o eventuală campanie electorală.

Ce se întâmplă în PRM

După alungarea lui Vadim Tudor,Gheorghe Funar, noul lider al PRM, a demarat o serie de consfătuiri strategice la care i-a invitat pe principalii lideri care au pus umărul la prăbuşirea „Tribunului": secretarul general Corneliu Ciontu, prim-vicepreşedintele Ioan Bâldea şi vicepreşedintele Dumitru Badea. Funar doreşte schimbarea mesajului radical pe care formaţiunea politică l-a afişat în ultimii 20 de ani pentru a deschide uşa unor eventuale colaborări viitoare.

Funar a fost sfătuit să-l ignore pe Vadim Tudor şi să nu mai răspundă decât ocazional acuzaţiilor şi numeroaselor invective proferate de acesta, tocmai pentru a demonstra tuturor că „epoca dictaturii de partid" a luat sfârşit şi că, după ce a distrus gruparea pe care a fondat-o, „Tribunul" merită din plin anonimatul şi periferia vieţii politice.  

PRM vrea în PPE

Cu ochii la alegerile parlamentare din 2016, când are de gând să rupă gura târgului, Gheorghe Funar a decis grabnica primenire a partidului, atragerea de simpatizanţi tineri şi reorganizarea din temelii a filialelor din teritoriu. Fostul edil al Clujului este conştient că, în urma „dictaturii lui Vadim", PRM se confruntă cu o gravă lipsă de cadre respectabile, această problemă necesitând o rezolvare grabnică. Totodată, secretarul general Corneliu Ciontu intenţionează să trimită o serie de semnale către PPE, sperând la o viitoare afiliere europeană. Acest vis pare unul imposibil, mai cu seamă că liderii UDMR - Uniunea fiind membră cu drepturi depline a PPE - vor face tot ce le stă în puteri pentru a sufoca din faşă un astfel de proiect. Oricum, scăpaţi de prezenţa compromiţătoare a lui C.V.Tudor, peremiştii doresc o înregimentare rapidă într-o familie europeană, aceasta fiind singura manevră care ar putea zdruncina, în timp, izolarea politică a PRM.