Partidul Mişcarea Populară, Alba ca Zăpada politicii româneşti-aşa cum consideră analiştii politici, şi-a găsut sediu peste drum de Palatul Cotroceni.
Şi pentru a fi siguri că vor deveni un partid important, liderii PMP au închiriat sediul până în anul 2018. Casa cu cinci camere şi curte în care va funcţiona viitorul partid se află pe strada Dr. Nicolae Turnescu, la nr I, chiar peste drum de intrarea principală în Palatul Cotroceni.
Vila construită în 1910 i-a fost închiriată lui Eugen Tomac, preşedintele provizoriu al partidului, de Francisca Dolores Pascariu, un medic din Bucureşti stabilit momentan în Noua Zeelandă, unde lucrează într-o companie farmaceutică internaţională prezentă şi pe piaţa din România. Contractul de închiriere a fost semnat, în numele proprietarei, de tatăl acesteia, Mihai Cojocaru, pentru o perioadă de cinci ani, contra sumei de 1.200 de euro pe lună. Contractul de închiriere este valabil până pe 22 iulie 2018.
Primul termen pentru înfiinţarea PMP a fost stabilit de Tribunalul Bucureşti pe 22 august.
Conform Statutului, la vârf, PMP ar urma să fie condus de 12 membri: preşedinte, prim-vicepreşedinte, 5 vicepreşedinţi, alţi 4 membri şi preşedintele Fundaţiei Mişcărea Populară, din ziua în care se înscrie în partid. Fiecare organizaţie locală va avea minimum 30 de membri din care 5 sau chiar 7 vor fi lideri. La primul Congres cota de reprezentare va fi de 1 la 100 de membri, numărul acestora nefiind cunoscut în prezent.
La înfiinţarea noului partid, fondatorii, între care 4 foşti PDL-işti - Eugen Tomac, Cristian Petrescu, Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi -, au adus puţin peste 49.000 de semnături de susţinere. Peste 3.000 vin din Constanţa, Galaţi şi Olt. Peste 2.000 s-au strâns în Arad, unde este primar Gheorghe Falcă, unul dintre fidelii politici ai lui Traian Băsescu, Dâmboviţa - unde Florin Popescu, un alt susţinător fervent al preşedintelui, a fost recent înlăturat de la conducere - , Botoşani, Dolj.
Aproape 2.000 au venit şi din Neamţ, una din primele organizaţii suspectate în sediul central al PDL din Modrogan că s-ar mobiliza pentru Mişcarea Populară. Peste 1.000 s-au strâns şi în Argeş - unde 22 din cei 24 de primari se cer afară din PDL -, Prahova, unde influenţa Robertei Anastase este de notorietate, Braşov - în fieful lui George Scripcaru, apropiat politic al Elenei Udrea şi al lui Traian Băsescu, dar şi în Ilfov, Bucureşti, Bistriţa-Năsăud sau Suceava, acolo unde PDL se bazează pe lideri fideli conducerii actuale. La extrema cealaltă se află Buzăul cu doar 5 semnături şi Harghita cu 9.