România a obţinut 25 noi medalii (8 aur, 8 argint şi 9 de bronz) la Campionatul European organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations) în Verona (Italia), scrie Agerpres. Astfel, bilanţul provizoriu după două zile se ridică 28 de medalii.

În a doua zi s-au disputat finalele de la categoriile cele mai mici ca vârstă, copii între 6 şi 14 ani. Reprezentanţii ţării noastre au dat dovadă de multă tenacitate câştigând 8 finale.

Toţi cei trei sportivi români care au intrat în concurs în prima zi a întrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekeş la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ioniţă  la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) şi Florin Curileac  la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

Federaţia Română de Karate WKC este reprezentată de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de către WUKF în perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasaţi în Italia, unii sunt susţinuţi de FRK WKC şi alţii de cluburi şi sponsori. Finanţarea acestora este parţial susţinută din bugetul alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizări).

România va încerca să îşi menţină supremaţia continentală confirmată la ediţia de anul trecut a competiţiei, la Sheffield (Anglia), când delegaţia FRK WKC a ocupat detaşat primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu 60 de medalii de aur, 28 de argint şi 34 de bronz, urmată de Anglia, 36-31-84, şi Polonia, 15-13-15, etc.