Probleme mari pentru Ioan Niculae, cel mai bogat om de afaceri din România. Fiscul a pus sechestru pe toate bunurile sale. Şi nu sunt deloc puţine. Mai multe publicaţii i-au evaluat averea la o sumă cuprinsă între 1,1 şi 1,7 miliarde de euro.

Ioan Niculae deţine simultan titlul de cel mai bogat român dar şi cel mai subvenţionat om de afaceri autohton. El primeşte ajutor de la stat indirect, prin preţuri preferenţiale la gaze pentru afacerile sale din industria chimică dar şi direct, ca mare latifundiar. 

În cazul gazelor, procurorii îl acuză de o fraudă de peste 130 de milioane de euro. Aşa că i-au pus sechestru pe locuinţe, conturi, maşini şi acţiuni la firmele pe care le controlează. 

În primul rând este vorba de Interagro SRL şi Interagro S.A. cele mai cunoscute companii ale omului de afaceri. Dar procurorii au găsit şi alte firme cu cele mai diverse obiecte de activitate. Donau Fish din Teleorman se ocupă de pescuit iar pensiunea Artemis din acelaşi judeţ ...de turism. Alte firme, precum Zimprod se ocupă de producerea biocombustililor.

Alte domenii în care miliardarul este implicat sunt panificaţia, creşterea animalelor, procesarea laptelui, vinificaţia, producţia de ulei comestibil, distribuţia, construcţiile şi activităţi de pază şi protecţie.

În plus, oamenii legii au pus sechestru şi pe trei maşini de lux de peste 50 de mii de euro fiecare, o casă de 1.900 metri pătraţi, 9 terenuri în zone centrale din Bucureşti şi alte 6 terenuri în Teleorman, Giurgiu şi Prahova.