Bilanţul reţinerilor în urma audierilor de vineri din dosarul operaţiilor estetice este de zece persoane - nouă medici, între care managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan, şi o angajată a unei clinici private, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Ceilalţi medici reţinuţi sunt şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a spitalului, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac.

Procurorii au încheiat audierile de vineri, iar toţi cei zece reţinuţi vor fi prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalui Bucureşti (PTB) spun că pacienţii care doreau efectuarea unor operaţii estetice contactau suspecţii, medici angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, în baza unor anunţuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienţi care au efectuat operaţii similare.

Suspecţii, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică, ofereau consultaţii pacienţilor care doreau efectuarea unor operaţii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, cât şi în cadrul unor clinici private, susţin anchetatorii.

Anchetatorii au făcut, vineri, percheziţii la Spitalul de Arşi şi la 22 de adrese din Bucureşti, inclusiv la locuinţele unor medici, unde au găsit importante sume de bani. În unele cazuri, percheziţiile au fost întârziate până la sosirea maşinilor de numărat bani, în condiţiile în care anchetatorii au găsit la un doctor 170.000 de euro, iar la un altul, 700.000 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.