Campania Asociaţiei RoRec, „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!“, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, revine pe 11-12 aprilie 2014 pentru o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice.

„Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE)? Nu merită să-ţi ocupi casa cu ele şi în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură – este ilegal! DEEE-urile poluează mediul în care trăim. Fă un gest simplu, corect şi responsabil – scapă de aceste deşeuri în cadrul campaniei de colectare Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Vineri şi sâmbătă, 11-12 aprilie 2014, între orele 09.00-17.00 vor fi deschise 10 puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii din Ploieşti pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenajate în următoarele locuri:

 

  1. Zona Hale  – în faţa Halelor Centrale
  2. Republicii – în faţă la Mega Image
  3. Zona Nord – în faţa Complexului  Mare
  4. Zona Cameliei – în parcarea auto de la Gostat
  5. Zona Malu Rosu – în staţia de autobuz din faţa Carrefour
  6. Păltiniş  – în staţia de autobuz
  7. Zona Lămâiţa – în  staţia de autobuz Blocul 39
  8. Zona Cioceanu – în staţia de autobuz
  9. Zona Sud – în faţa magazinului BIG
  10. Zona Mihai Bravu – la piaţă                                                                                                                      

Dacă ai deşeuri electrice mari şi grele, Asociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, îţi pun la dispoziţie serviciul gratuit de preluare a DEEE-urilor voluminoase direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie. Tot ce trebuie să faci este să apelezi gratuit, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, TelVerde 0800 444 800, zilnic între 9.00 şi 17.00.

După acţiunea de colectare va avea loc o tombolă organizată de Asociaţia RoRec cu sprijinul membrilor Candy, Indesit, Philips şi Skill, la care câţiva deponenţi vor putea câştiga şi premii: 4 frigidere, 5 cuptoare cu microunde, 3 hote, 5 maşini de călcat, 5 cafetiere, 5 maşini de găurit. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc pe 14 aprilie, în interiorul Galeriilor Comerciale, ora 10.00.