Poliţiştii prahoveni au desfăşurat, în noaptea de 28 spre 29 martie, o acţiune de amploare, în municipiul Ploieşti, pentru  asigurărea unui climat de siguranţă publică, prevenirea criminalităţii stradale şi respectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către conducătorii auto. Au fost confiscate bunuri în valoare de 110.000 lei, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 41.375 lei.

Peste o sută de  poliţişti prahoveni, împreună cu 40 de jandarmi, au participat la acţiunea care a avut loc între orelele 22.30 şi 0.30. Poliţiştilor li s-au alăturat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Au fost legitimate 735 de persoane, au fost controlate 390 de autovehicule şi au fost verificate patru societăţi comerciale.

De asemenea,  au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 41.375 lei, au fost retrase şase certificate de înamtriculare auto şi reţinute trei permise de conducere, fiind constatate două infracţiuni (una la regimul circulaţiei rutiere şi una la Lg. nr. 8 / 1996, privind drepturile de autor şi conexe acestora).

Totodată, au fost confiscate 300 de sticle de whisky, 150 de sticle de vodcă, 100 de sticle de şampanie, precum şi alte sortimente,  în valoare totală de 110.000 lei. Aceste activităţi vor continua şi în perioada următoare, pentru creşterea gradului de siguranţă publică.

SURSA: IJP Prahova