Zicala conform căreia “Sângele apă nu se face” nu e valabilă, aparent, pentru dictatorul din Uzbekistan, Islam Karîmov. Acesta a pedepsit-o crunt pe fiica lui cea mare, Gulnara, 41 de ani, trimiţând-o la închisoare, pentru că a îndrăznit să critice modul în care tatăl ei conduce ţara.

Presa internaţională a publicat ieri pe larg povestea frumoasei Gulnara, fiica mai mare a preşedintelui uzbec Islam Karîmov.

Supărat că favorita lui, cântăreaţă de succes şi model, a îndrăznit să vorbească urât despre regimul la care sunt supuşii cetăţenii ţării, a cerut c a aceasta să fie arestată şi bătută de acoliţii săi.

După ce a fost agresată la ordinul părintelui ei, Gulnara a fost plasată în arest la domiciliu, alături de fiica sa, sub pază strictă. Ea a reuşit totuşi să trimită o scrisoare către BBC, care a făcut recent publică povestea.

În scrisoare se arată că femeia trăieşte într-o constantă teroare şi că membrii familiei ei sunt bătuţi frecvent dacă ies din cuvântul dictatorului de 76 de ani. “Am vânătăi peste tot, sunt terorizată”, ar fi dezvăluit frumoasa Gulnara.

Sursa:Libertatea.ro