Câteva sute de persoane, printre care şi părinţi cu copii în braţe sau în cărucioare, au participat sâmbătă, în Capitală, la un marş pentru susţinerea adopţiilor, potrivit Agerpres.

Pe traseul cuprins între Piaţa Unirii şi Parcul Tineretului participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaje precum „Avortul nu este niciodată o soluţie”, „Orice copil merită o zi de naştere”, „Noi suntem generaţia pentru viaţă” sau „Adopţie, nu avort!”.

„«Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia o alegere nobilă» este organizat de Asociaţia Studenţi pentru viaţă. Scopul lui a fost să transmită un mesaj de susţinere a adopţiei pentru copii care sunt abandonaţi, pentru părinţii care vor să adopte, pentru mamele care vor să îşi dea copiii spre adopţie”, a declarat Alexandra Nadane, preşedintele Asociaţiei Studenţi pentru Viaţă.

Pe scena amplasată în Parcul Tineretului au fost prezentate câteva poveşti ale unor familii care au adoptat copii, dar şi ale unor copii care au fost adoptaţi.

La finalul evenimentului, pe scenă a avut loc un concert de susţinere, printre invitaţi numărându-se Vlad Miriţă, Alexandra Uşurelu, Bogdan Vlădău, Anthony Icuagu (Vocea României), Vlad Stoia (Vocea României), Beatrice Vlădan (Vocea României) şi actriţa Ioana Picoş.

Cea de-a patra ediţie a marşului se desfăşoară în acest weekend în aproape 40 de oraşe din România, printre care Constanţa, Tulcea, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Târgovişte, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Timişoara, Oradea etc.

Coordonarea naţională a „Marşului pentru viaţă” şi organizarea lui în Bucureşti au fost asigurate în acest an de Asociaţia Studenţi pentru viaţă.