Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut luni un băieţel. Anunţul a fost postat la intrarea în Palatul Buckingham, după cum cere tradiţia.  Fiul cuplului regal s-a născut luni, în aripa Lindo a spitalului St. Mary’s din Paddington. La naştere a asistat şi prinţul William.
Kate a născut băieţelul la ora 16.24, potrivit Clarence House. Micuţul cântăreşte 3,79 kilograme. Atât Kate Middleton, cât şi fiul ei se simt bine şi vor rămâne în spital peste noapte.
Bebeluşul va purta titlul de Alteţa Sa Regală şi va fi cunoscut drept Prinţul de Cambridge.

Luni, la Palatul Buckingham a fost pus pe şevalet, potrivit tradiţiei, anunţul oficial privind naşterea "bebeluşului regal". Tot conform tradiţiei familiei regale britanice de generaţii întregi, numele copilului rămâne încă secret şi poate fi menţinut aşa mai multe zile. De pildă, numele tatălui bebeluşului, prinţul William, a fost anunţat abia după o săptămână de la naşterea lui.
Copilul este cel de-al treilea moştenitor la tronul britanic, după bunicul său, Prinţul Charles şi după prinţul William. Este pentru a doua oară în istoria familiei regale când intervine această situaţie. Primul caz a fost în vremea reginei Victoria.