După primele patru jocuri din optimile de finală ale Ligii Campionilor, echipele gazdă, clasate pe locul 2 în faza grupelor, rămân fără victorie şi fără gol gol marcat.

După ce marţi seară FC Barcelona şi PSG şi-au asigurat în mare parte calificarea în sferturile de finală graţie victoriilor obţinute în deplasare, miercuri a fost rândul celor de la Bayern Munchen şi Atletico Madrid să câştige pe teren străin şi să facă paşi importanţi spre prezenţa între cele mai bune echipe de pe continent.

La Londra, într-o reeditare a duelului de anul trecut, din aceeaşi fază a competiţiei, deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen, a câştigat cu 2-0 în faţa lui Arsenal. Astfel, bavarezii au egalat recordul de victorii consecutive în deplasare în Liga Campionilor, şapte, stabilit de Ajax Amsterdam în 1997.

Ambele goluri ale partidei s-a marcat în repriza a doua, după ce, în prima parte, ambele echipe au ratat câte un penalty, prin Ozil, respectiv Alaba.

În inferioritate numerică, portarul Szczesny fiind eliminat în urma acordării loviturii de pedeapsă pentru Bayern, Arsenal nu a rezistat, iar Kroos şi Muller au înscris golurile care îi oferă echipei lui Pep Guardiola prima şansă de calificare în sferturi.

În celălalt meci al serii, în Italia, Atletico Madrid a scăpat cu bine de presiunea exercitată în prima repriză de AC Milan, care a avut două bare, şi s-a impus cu 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 83 de Diego Costa.