Ambasada Republicii Muntenegru la Bucureşti va fi deschisă oficial marţi, în prezenţa ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Muntenegru, Igor Lukšić, şi a ministrului român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, informează Mediafax.

Titus Corlăţean şi Igor Lukšić au avut, luni, o întrevedere, la finalul căreia ministrul român a spus că este "foarte bucuros" că se va deschide în mod oficial Ambasada Republicii Muntenegru la Bucureşti.

"Domnul ambasador (muntenegrean - n.r.) este deja în acţiune şi avem şi noi un nou ambasador al României la Podgorica. Vom avea, aşadar, şansa de a promova pe de plin, încă o dată, cooperarea noastră bilaterală", a spus Titus Corlăţean.

Totodată, cei doi miniştri au semnat "Programul de cooperare în domeniul educaţiei între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Ministerul Educaţiei din Muntenegru" şi "Programul de colaborare în domeniul culturii între Ministerul Culturii din România şi instituţia omoloagă din Muntenegru".

Potrivit MAE, agenda discuţiilor a mai cuprins perspectivele europene şi euro-atlantice ale Muntenegrului precum şi dimensiunea cooperării în plan bilateral, la nivel politic şi tehnic, şi în plan regional. Convorbirile celor doi miniştri au urmărit identificarea modalităţilor de cooperare dintre cele două state, mai ales în formatele oferite de Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est - SEECP, Ministeriala pentru Apărare în Europa de Sud-Est - SEDM, dar şi de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.