Cel puţin trei turişti străini au fost ucişi, iar alţi 14 răniţi, duminică, într-un atentat cu bombă asupra autocarului în care se aflau, în apropiere de staţiunea balneară Taba, în Sinaiul egiptean, a anunţat poliţia, potrivit AFP.

Potrivit autorităţilor victimele sunt  turişti coreeni , dintre care doi au murit în deflagraţie alături de şoferul egiptean. Restul celor 14 turişti răniţi sunt cetăţeni coreeni.

Cauza exploziei nu este cunoscută la acest moment, mai precizează Reuters, care aminteşte că militanţii islamişti din Sinai au înteţit atacurile, soldate cu sute de victime, asupra forţelor de securitate de la înlăturarea de la putere a preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, în iulie.

Majoritatea acestor atentate au fost revendicate de un grup jihadist care susţine că se bazează pe ideologia Al-Qaida şi care-şi are baza în Peninsula Sinai, Ansar Beit al-Maqdess, notează AFP. Grupul afirmă că acţionează în represalii la reprimarea sângeroasă lansată de noua putere împotriva susţinătorilor lui Morsi.

Violenţele afectează industria turistică egipteană, un stâlp al economiei ţării, aflată deja în mare dificultate.