Un atentat a fost dejucat aseară la Paris, în timp ce la Bruxelles au avut loc percheziţii într-un cartier cunoscut ca favorizând mediile de radicalizare. Şase persoane au fost reţinute în capitala belgiană.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi chiar în faţa Parchetului federal, care are sediul în centrul Bruxelles-ului, alături de Palatul de Justiţie. 

Alte două persoane au fost reţinute în capitală, iar ultima reţinere s-a făcut în comuna Jette, o suburbie a Bruxelles-ului. Autorităţile nu au furnizat informaţii în legătură cu identitatea persoanelor reţinute.

Cel puţin două persoane care ar fi fost direct implicate în atentatele de marţi sunt căutate intens de poliţie. Ele au fost surprinse de camerele de supraveghere în compania celor trei kamikaze.

De asemenea, în ciuda orei târzii, continuau percheziţiile în comuna Schaerbeek, de unde au plecat cu taxi atacatorii, marţi dimineaţa, către aeroport, cu valize pline cu explozibili. Totuşi, în această comună nu a avut loc nicio arestare.

Un alt suspect de terorism a fost arestat în nord-vestul Parisului.

Acesta era implicat într-un proiect de atentat aflat în stadiu avansat. El ar fi avut legături strânse cu o reţea teroristă care avea intenţia de a lovi din nou teritoriul francez. Totuşi, potrivit ministrului de interne al Franţei, încă nu sunt elemente care să permită să fie făcută vreo legătură cu atentatele de la Bruxelles.

Ca urmare a acestei arestări, care vine în urma unor investigaţii minuţioase ce au durat mai multe săptămâni, autorităţile au întreprins percheziţii. Mai multe imobil din Argenteuil au fost evacuate, câteva străzi au fost blocate, apoi, în cursul serii, au fost chemate şi echipele de genişti.

În acelaşi timp, americanii spun că l-au identificat pe teroristul de la aeroportul Zaventem îmbrăcat în haine de culoare deschisă care a reuşit să fugă de la locul atentatelor. El s-ar afla pe o listă cu suspecţi de terorism întocmită de Statele Unite, relatează Sky News. Pe aceeaşi listă s-ar fi aflat şi fraţii el-Bakraoui, cei doi atentatori sinucigaşi care au comis atacurile de la aeroport.

În Belgia însă, autorităţile spun că nu erau cunoscuţi ca având legături cu grupări islamiste. Aceste informaţii nu au fost comentate deocamdată de oficiali.

Digi 24