Deputatii britanici s-au pronunţat luni în favoarea unei interziceri a fumatului în maşinile în care se află copii, în cadrul unui vot care constituie o primă etapă către adoptarea unei astfel de măsuri, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Propunerea prezentată de opoziţia laburistă a fost adoptată cu o majoritate largă (367 de voturi pentru faţă de 107 împotrivă) de către Camera Comunelor, care a urmat astfel exemplul Camerei Lorzilor.
 
Acest vot confera putere Guvernului - fara insa a-l constrange - sa modifice legea pentru impunerea unei astfel de interdictii. Principiul acestei masuri a intampinat ostilitate din partea unor deputati conservatori, inclusiv in randul Guvernului. Opozantii considera ca o legislatie ar fi inutila sau dificil de aplicat.
 
Premierul David Cameron, care se afla luni in deplasare in zonele inundate din sud-vestul Angliei, a lipsit de la vot dar purtatorul sau de cuvant a declarat ca se gandese ca "a venit timpul" pentru o astfel de masura.
Mai multe tari, intre care Canada, Statele Unite, Australia, Cipru si Africa de Sud au adoptat deja legi nationale sau regionale pentru a interzice fumatul in masina atunci cand la bord se afla copii.