O femeie din judeţul Suceava a reclamat la Poliţie că a fost înşelată cu 1.700 de lei de o persoană care i-a spus că este director al unei firme de telefonie şi că trebuie să vireze suma respectivă într-un cont, pentru a obţine un câştig de 30.000 de lei, conform Mediafax.
 
Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Fântâna Mare, a reclamatla Poliţie că a fost înşelată cu 1.700 de lei.
Astfel, femeia a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat ca fiind directorul unei firme de telefonie şi care i-a spus că a câştigat un premiu în valoare de 30.000 de lei, dar că pentru a intra în posesia acestuia trebuie să depună 1.700 lei într-un cont.
 
După ce femeia a depus în cont suma respectivă şi-a dat seama că a fost înşelată, apoi a sesizat Poliţia.
În acest caz poliţiştii fac cercetări pentru înşelăciune şi atrag atenţia cetăţenilor să nu cadă în plasa persoanelor care sună la întâmplare şi se recomandă ca fiind reprezentanţi ai unor firme de telefonie mobilă, de electrocasnice sau producători de automobile şi anunţă pe cel sunat că, în urma unui concurs, este câştigător al unor bunuri precum: autoturisme, telefoane mobile, plasme TV, sume de bani (euro şi lei), minute gratuite.