Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, miercuri, în şedinţa comandamentului de iarnă, că a cerut Inspectorului general al Municipiului Bucureşti să reanalizeze decizia de a deschide şcolile joi.

El a precizat că iniţial, Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti, după ce s-a consultat cu Primăria, a decis ca elevii să revină la cursuri joi. „Am cerut să se reanalizeze situaţia”, a precizat ministrul Educaţiei în şedinţa comandamentului de iarnă, după ce vicepremierul Liviu Dragnea l-a întrebat: „Domnule ministru, mâine şcolile din Bucureşti se închid, nu?”.

„Chiar dacă mâine nu o să mai ningă, sunt totuşi 240.000 de elevi, de la grădiniţe până la liceu şi am cerut inspectorului general să lase închise şcolile şi mâine”, a declarat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a mai spus că sunt 14 judeţe în care şcolile rămân închise mâine: ARGEŞ, BRĂILA, BUZĂU, CĂLĂRAŞI, CONSTANŢA, GALAŢI, GIURGIU, IALOMIŢA, ILFOV, PRAHOVA, TELEORMAN, TULCEA, VÂLCEA, VRANCEA.

„PLUS BUCUREŞTI ŞCOLILE ÎNCHISE MÂINE”, a adăugat ministrul.

Mai avem patru judeţe - BACĂU, DÂMBOVIŢA, MEHEDINŢI, VASLUI - unde numai câteva şcoli sunt închise, în funcţie de situaţia specifică, a precizat Remus Pricopie.